Szülés

Azoknak a kismamáknak, akik megtisztelnek azzal, hogy én nyújthatom váradósságuk alatt a biztonságos orvosi hátteret, szülésükhöz a Szent Margit kórház ad majd ehhez otthont.

A szülészeti részleg nagyon szép, felújított, tiszta és családias. A vajúdás egyágyas szülőszobákban zajlik, amiket az otthonszülés helyett az “otthon a szülészeten” gondolat mentén alakítottunk ki. A szülőágyak kényelmesek, szétszedhetők-alakíthatók. A szülés közbeni testhelyzet természetesen megválasztható, mint ahogy a kismamának lehetősége van zuhanyozni, az elvesztett energiáját pótolni, relaxálni, pihenni is. Kérésére egy kísérő is jelen lehet mindvégig, legyen ez az édesapa, vagy valaki más.

A gyermekágyas időszakban egy a látogatóktól elzárt részlegen fekszenek kismamáink, újszülöttjükkel folyamatosan együtt. A látogatás nem tilos, de utcáról bemenni a gyermekágyas részlegre nem lehet. A kismamák a társalgóban tudnak találkozni szeretteikkel, ahová az újszülöttet nem vihetik ki. Úgy gondolom, érthető ez az óvatosság a gyermekgyógyászaink, csecsemősnővéreink részéről.

Szövődménymentes szülés, császármetszés után, ha nem észlelünk semmit, ami a normálistól eltér, kórházunkban két-három napot töltenek.

%d blogger ezt szereti: