Szülés

Azoknak a kismamáknak, akik megtisztelnek azzal, hogy én nyújthatom szülésük közben a biztonságos orvosi hátteret, a Szent Margit kórház ad majd ehhez otthont.

Amennyiben valaki választott szülésznővel szeretne szülni, lehetséges ez is. Ebben az esetben érdemes időben jelezni ezt az igényét, hogy legyen időnk olyan kolléganőt találni, aki nemcsak kellően rátermett, de szimpatikus is, hiszen a bába nem csupán szakmailag, de emberileg is fontos, hogy azt tudja nyújtani, ami Önnek a leginkább megfelel.

A szülészeti részleg nagyon szép, felújított, tiszta és családias. A vajúdás egyágyas szülőszobákban zajlik, amiket az otthonszülés helyett az “otthon a szülészeten” gondolat mentén alakítottunk ki. A szülőágyak kényelmesek, szétszedhetők-alakíthatók. A szülés közbeni testhelyzet természetesen megválasztható, mint ahogy a kismamának lehetősége van fájdalomcsillapítást kérni, zuhanyozni, az elvesztett energiáját pótolni, relaxálni, pihenni is. Kérésére egy kísérő is jelen lehet mindvégig, legyen ez az édesapa, vagy valaki más.

A gyermekágyas időszakban egy a látogatóktól elzárt részlegen fekszenek kismamáink, újszülöttjükkel folyamatosan együtt. A látogatás nem tilos, de utcáról bemenni a gyermekágyas részlegre nem lehet. A kismamák a társalgóban tudnak találkozni szeretteikkel, ahová az újszülöttet nem vihetik ki. Úgy gondolom, érthető ez az óvatosság a gyermekgyógyászaink, csecsemősnővéreink részéről.

Szövődménymentes szülés, császármetszés után, ha nem észlelünk semmit, ami a normálistól eltér, kórházunkban három napot töltenek.

%d blogger ezt szereti: