Nőgyógyászati műtétek

Nőgyógyászati műtéteket kizárólag kórházban végzek.

Alapvetően kétféle beavatkozásról beszélhetünk – nagyműtétről, ha a beavatkozás során megnyílik a hasüreg (ilyen például egy méheltávolítás), és közepes/kisműtétekről, mikor a hasfalat nem nyitjuk meg, hastükrözés (laparoszkópia) történik, vagy nem hasüregi, hanem hüvelyi-méhüregi műtétre (vérzészavarral, meddőségi panaszokkal kapcsolatos beavatkozások, méhszáj-plasztika) van szükség.

Nagyműtétet csak intenzív osztályos háttérrel, sürgős sebészeti konzílium lehetőségével rendelkező intézményben lehet végezni. Esetemben ez az a kórház, ahová a kismamáim is jönnek szülni, a Szent Margit kórház nőgyógyászati osztálya.

A kis- és közepes műtéteknek a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömbjének egynapos sebészeti részlege ad otthont. Mint a nevéből is látszik, egy ilyen beavatkozás után aznap, vagy legkésőbb másnap reggel el lehet hagyni a kórházat, hosszabb benntartózkodásra ezek után a beavatkozások után nincs szükség.

Műtét előtt minden esetben részletes kivizsgálásra van szükség. A laborvizsgálatok eredményeit, a mellkasröntgen- és EKG-leletet altatóorvos értékeli, és egyúttal meg is vizsgálja Önt. Ő dönt arról, hogy milyen, a lehető legbiztonságosabb módját javasolja az érzéstelenítésnek. A ő szakvéleménye birtokában tudjuk együtt megbeszélni azt, hogy mi a műtéti terv, milyen lehetőségek közül tudunk választani, és Önnek mi a megfelelő időpont a befekvésre.

A kórházi dolgozók és én is azon leszek, hogy Önnek minél elviselhetőbbé, akár kellemessé tegyük a bent töltött időt, és a lehető legkorábban, egészségesen térhessen haza.

%d blogger ezt szereti: