Babát szeretnénk

Pár tíz évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt az a ritmus, az a rend, ami szerint manapság éljük az életünket. Ebben a rohanásban, multitasking és instant világban, a teljesítményorientált elvárások között ritkán búvik meg a húszas éveiket taposó nőkben, férfiakban a gyermek iránti vágy. Ha mégis így lenne, a környezet, a munkahely, a lehetőségek mind-mind ez ellen szólnak. A test sajnos jelez, és ahogy megy előre az idő, az egyre több stressz, az elsuhanó évek és a méreganyagokkal való telítődés csak nehezítik a dolgunkat.

Sok olyan nő, pár fordul hozzám, akik hosszabb-rövidebb idő óta gyermekvállalási vágyat dédelgetnek, de a természet akadályokat gördít eléjük.

Nagyon fontos tisztázni a valós körülményeket, elsöpörni a sok hulladékot a házunk elől, megtisztulni testben-lélekben egyaránt. Kulcsa lehet ez egy sikeres fogamzásnak.

A lélek mellett a másik résztvevő a test. A nő teste, ami rendkívül bonyolult, hormonok, holdciklus, életkor és pillanatnyi érzelmek által szabályozott rendszer, és a férfié, aki a mai divatos életmód mellett bizony laborértékeiben sokszor tizedét sem teljesíti az általam harmincegynéhány évvel ezelőtt tanultaknak.

Egy kivizsgálás során a korlátaimat szem előtt tartva, a fokozatosság elve mentén csinálom meg a szükséges vizsgálatokat, kezeléseket. Ha eljön az a pont, hogy más szakember segítségét kell igénybe venni, nem szégyellem tovább küldeni a leendő szülőket olyan orvoshoz, olyan centrumba, ahol az én általam elvégzett vizsgálatokra támaszkodva, nálam nagyobb hatékonysággal tudják segíteni a párt ezen az úton.

Úgy gondolom, más testével foglalkozni, idejével, türelmével, bizalmával rendelkezni csak a legnagyobb tisztelettel lehet.

%d blogger ezt szereti: